Unga låtskrivare!


Mer info

Vill du göra egna låtar?


G SongLab är ett nytt slags ställe för 13-28 åriga som vill göra egna låtar. Här kan du skriva och producera dina sånger gratis tillsammans med andra unga. Tryggt och med professionell handledning. Du kan också delta på distans. Verksamheten drivs av Kulturfabriken för informationsspridning, Oy Genelec Ab och Konstuniversitetet i samarbete med lokal ungdomsservice, bibliotek och musikinstitut. Kom med! 


Video


Kommande evenemang

Vi organiserar en serie tillställningar årligen. Du kan kolla här för att se kommande evenemang och anmäla dig genom att klicka på evenemanget och fylla i blanketten.

Två dagars låtskrivningsverkstad 
JANUARI

Fre 19.1. kl 16-20 vid Korsholms musikinstitut (Centrumvägen 4)

Lör 2.9. kl 12-18

Låtskrivningsverkstad demo 
JANUARI

Lör 27.1. kl 11-12 vid Sibafest, Musikhuset (Mannerheimvägen 13 A)

Två dagars låtskrivningsverkstad 
FEBRUARI

Fre 9.2. kl 16-20 vid Laajasakon opisto (Kuukiventie 6)

Lör 10.2. kl 12-18

Två dagars låtskrivningsverkstad 
MARS

Fre 1.3. kl 16-20 vid Länsi-Helsingin musiikkiopisto (Strändvägen 11)

Lör 2.3. kl 12-18 vid Genelec-huset (Tavastvägen 130)

Två dagars låtskrivningsverkstad 
MARS

Fre 22.3. kl 16-20 vid Musik- och kulturskolan Sandels (Sandelsgatan 3)

Lör 23.3. kl 12-18

Två dagars låtskrivningsverkstad 
MARS

Fre 22.3. kl 16-20 vid Itä-Helsinki musikinstitut (Iiris-Center, Marruddsvägen 74)

Lör 23.3. kl 12-18 vid Genelec-huset (Tavastvägen 130)

Två dagars låtskrivningsverkstad 
APRIL

Fre 5.4. kl 16-20 vid Havukoski ungdomsgård (Södra Rastvägen 14, Vanda)

Lö 6.4. kl 12-18

Två dagars online-låtskrivningsverkstad på DISCORD (SEE LÄNKEN NEDAN!) 
APRIL

Fre 19.4. kl 17-20

Lö 20.4. kl 12-15

Wrap-up verkstad 
MAJ

Lö 27.4. kl 12-18 vid Genelec-huset (Tavastvägen 130)

Två dagars låtskrivningsverkstad 
MAJ

Fre 3.5. kl 16-20 Vantaan musiikkiopisto (Violvägen 15)

Lö 4.5. kl 12-18

Två dagars låtskrivningsverkstad 
MAJ

Fre 24.5. kl 16-20 Pohjois-Helsingin musiikkiopisto (Malmitalo, Ala-Malmin tori 1)

Lö 25.5. kl 12-18 Genelec-huset (Tavastvägen 130)

Två dagars låtskrivningsverkstad 
MAJ

Fre 24.5. kl 16-20 vid Musik- och kulturskolan Sandels (Sandelsgatan 3)

Lö 25.5. kl 12-18


I låtskrivningsverkstaden gör vi intensivt samarbete i små grupper, och därför är deltagarantalet begränsat. Genom att anmäla dig får du noggrannare instruktioner. Välkommen!

Om du inte nu anmäler dig till en verkstad men vill få information om kommande evenemang, kan du bli med i vårt nätverk här:

Kom med i G Songlab jänget!

Info om G SongLabG SongLab är en ny slags kostnadsfri verksamhet för unga låtskrivare och för unga som drömmer om att komponera, ordsätta och producera egen musik. G SongLab för samman och stöder 13-28 åriga unga genom låtskrivningsverkstäder och mentorering. Låt dina idéer berikas av andras, var med och skapa vårt nätverk!G SongLab ger deltagaren möjlighet att skriva sånger och programmera låtar tillsammans med andra unga och att dela sina alster i tryggt och stödande sällskap. Digitaliska inlärningsmiljöer gör det möjligt att delta var än man är. Verksamheten för samman unga från olika miljöer och bakgrund med olika musiksmak och kunnande. G SongLab skapar nya former av samarbete mellan bl.a. musikinstitut och ungdomscentraler och samarbetar även med bibliotek och kulturhus av olika slag. Fördomsfritt samarbete över institutionella gränser är ett viktigt led i kampen för att ge unga från alla miljöer och bakgrund en möjlighet att på egna villkor få stöd och nätverk för sitt konstnärliga självförverkligande. Verksamheten producerar nytt forskningsdata och samarbetar med forskningsprojekt i flera discipliner.G SongLab förverkligas av Kulturfabriken för informationsspridning, Oy Genelec Ab, Helsingfors stad och Konstuniversitetet. 

Genelec stöder ungas skapande musicerande 


Genelec har länge stött ungas musikverksamhet. Det 2020 påbörjade samarbete med G SongLab är en naturlig fortsättning på John Lennon Educational Tour Bus -verksamheten i Europa och Förenta Staterna och på Ilpo Martikainen Audio Visionary Scholarship-programmet, som Genelec förvekligar med Audio Engineering Society. 


Genelec’s Juho Martikainen: ”Här förverkligas vårt företags värderingar på ett fint sätt: engagemang och rättvisa. Att göra musik är nånting som vem som helst ska ha en chans att prova på, och om vi kan hjälpa unga att lära sig nånting nytt och kanske hitta en ny riktning i livet kunde vi inte få en bättre belöning. Vi är övertygade om att musiken kan skapa hopp, samhörighet och en gemensam vilja att stöda varandra även i svåra tider.”


Som en del av Genelec Academy erbjuder verksamheten unga musikskapare ett kostnadsfritt och tryggt nätbaserat kollektiv samt en internationell lärandemiljö att utveckla sitt kunnande i. Genelec deltar i utbildning genom att ge undervisning om grundbegrepp kring ljud och studiomonitorering. MER INFO:
petter.gsonglab@gmail.com